Tavaszi nagytakarítás? Kezdj neki időben!

Még ha az időjárás nem is ezt mutatja akkor is itt a tavasz , ha tavasz akkor pedig ideje egy alapos nagytakarításnak otthon és a munkahelyeken is!

 

A nagytakarításhoz szerezz be néhány természetes tisztítószert, ezzel pedig az egészségedet is megóvod! Idén csináld te is másként! Legyél tudatos takarító!

(Ez nagyon fontos, főleg ha a járvány miatt te is sokat fertőtlenítettél az elmúlt időszakban, amivel sokat ártottál az immunrendszerednek. >>> Erről itt írtunk )

 

Milyen tisztítószerekre és takarító eszközökre lesz szükséged a tavaszi nagytakarításhoz?

– Egy általános tisztítószerre

– Egy padlótisztítóra

– Egy szaniter tisztítóra, amelyet bevethetsz a fürdőszobában és a konyhában is.

– Törlőkendőkre, portörlőre, törlőpapír, rongyok, szivacsok

– Szemeteszsákok, szemeteskuka (mindig legyen kéznél, biztos, hogy találkozunk útközben szeméttel)

Ne fertőtlenítsük meggondolatlanul

Most a koronavírus terjedése miatt a többség meggondolatlanul fertőtlenít mindent, még akkor is ha már hetek óta nem is hagyta el a házat!

Ezek a durva fertőtlenítőszerek valóban elpusztítják azonnal a baktériumokat, de hosszú távú megoldást nem nyújtanak, hiszen a kórokozók  már 1 óra múlva újra elkezdik birtokba venni a felületeket. ( Hogyan képes egy probiotikus tisztítószer hosszabb ideig megőrizni egy felület tisztaságát? >>> Olvass róla itt!)

A nagy hatékonyságú tisztító és fertőtlenítő szerek (pl. hipó, vízkőoldó, penészirtó vagy a hideg zsíroldó) veszélyesek az emberi szervezetre és többnyire maró vagy irritatív hatásúak.

Akik minden nap agresszív  szerekkel dolgoznak, mert ez előírás a számukra ( pl. takarítószemélyzet), náluk még fontosabb, hogy legalább az otthoni közegben ne érintkezzenek feleslegesen a káros tisztítószerekkel.

A tavaszi nagytakarítás során éppen ezért nagyon fontos a háztartási tisztítószerek helyes kiválasztása.

Mit, hogyan és mivel takarítsunk a tavaszi nagytakarítás során?

 

Nulladik lépés: Tervezz!

Te is mindig lelkesen fogsz neki a takarításnak, de már első nap elmegy a kedved a sok feladat gondolatától is?

Készítsd listát a tennivalókról és tervezz több napra!

Akármilyen kicsi is a lakásod, ha minden eldugott sarkot kiszeretnél takarítani, nem lesz rá elég két nap a hétvégén, ráadásul, így pihenni sem lesz időd. Szánd az egyik napot a takarításra, aztán folytasd a munkát következő héten.

 

Ablak és üvegfelületek tisztítása

Az ablaktisztításhoz lehetőleg enyhe, tavaszi időt válasszunk ( mondjuk nem is kecsegtet jelenleg az időjárás sok napsütéssel 🙂 )  mivel a túlzottan erős napfény és a magas hőmérséklet miatt túl hamar száradnak az ablakok, ennek következtében pedig a tisztítószer, nem tudja kellően leoldani a szennyeződéseket. Ezen kívül csíkos is maradhat az üveg, így a legjobb választás a felhős és langyos idő, ilyenkor lesz a legszebb a végeredmény.

 

Legelőször töröljük le az ablakkereteket és redőnyöket száraz ruhával ( A keretről és a redőnyökről sokan megfeledkeznek! ), így megszabadulhatunk az összegyűlt portól és a durvább szennyeződésektől. Ezt követően mossuk le tiszta vízzel, majd töröljük szárazra a keretet és csak ezután térjünk át az üvegre.

 

Először mindig az ablak külső felét mossuk le, majd utána a belsőt, és fentről lefelé haladjunk.

Az ablakot és az üvegfelületeket mindig tiszta ronggyal, szivaccsal, papírtörlővel pucoljuk!

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

Bútorok egészségbarát tisztítása

Próbáld ki a vízálló felületeken remekül működő SanoD’or Nature Brill-t minden vízálló bútorodon.

Ez az általános tisztítószer (és a termékcsalád többi tagja is) a hagyományos tisztítószerekhez képest, tovább megőrzi egy felület tisztaságát, emellett mivel vegyszermentes, bátran felviheted a bútorokra gumikesztyű nélkül is, nem fogja megmarni a bőrödet.

 

Nagytakarítás során érdemes a rejtett részeket is alaposan kitakarítani. Húzd el a szekrényeket, tárolókat, vedd ki a fiókokat és a tetejüket, oldalukat, hátlapjukat is törölgesd le tisztítószeres vízzel.Törölgesd le a különböző fogantyúkat is.

Használd bátran a vízálló bútoraidon, felületeiden a SN Brill-t. Ideális pl. szekrények, polcok, asztalok, ajtókeretek letörlésére és tisztán tartására.

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

Tiszta padló, kórokozómentesen!

Kisgyerek van a családban, házi kedvenceket tartotok a lakásban vagy csak már eleged van az egészségkárosító tisztítószerekből?

Akkor ezentúl a felmosáshoz használj SanoD’or Nature Floor Padlótisztító koncentrátumot, mely nem hagy láthatatlan vegyszermaradványokat a felületeken.

Segítségével nem csak tiszta, de mellette egészségbarát padlót is varázsolhatsz otthonodba. A tisztítószer nem jelent veszélyt az egészségre, így kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak.

Ugyan ez vonatkozik a házi kedvenceket lakásba tartókra is, hiszen kedvenceink is családtagok, óvjuk meg egészségüket!

A tisztítószereket koncentrátum formátumúak, így roppant gazdaságos a használatuk. Elegendő csupán 20 ml (fél kupak) koncentrátumot adnod 10 liter vízhez, így a koncentrátumból összesen 500 liter tisztítószert tudsz előállítani.

Figyelj oda, hogy vizes felmosást csak a vízálló padlótípusokon használj, a fából készült padlóknak nem tesz jót a folyamatos nedvesség.

 

Mit ajánlunk:  SanoD’or Nature Floor- Egészséges Padlótisztító Koncentrátum

Konyhatakarítás zölden, egészségbarát módon

A SN Brill általános tisztítószert bátran használd a konyhában is a bútorok, munkapultok tisztán tartására is.

 

Makacs foltok vannak a munkapulton vagy a tűzhelyen? Ebben az esetben használj, picit töményebb koncentrátumot!

Vidd fel a tisztítószert a felületre, a legjobb eredmény eléréséért hagyd hatni néhány percig, majd töröld le.

Kifizetődő a megelőzés is: ne hagyd ráégni a kifröccsent ételmaradékot, ezért minden sütés-főzés után töröld át a tűzhelyet és a sütőt.

 

A konyhai felületek vagyunk erős sütőtisztítókat és agresszív zsíroldókat bevetni, ami valóban szuper hatékony módszer, de sem a bőrödet sem a tüdődet nem kímélni…

 

A csapokat fújd be Shine szanitertisztítóval, ehhez a megadott arányban keverj ki a koncentrátumból a szórófejes palackban (1-2 ml koncentrátumot, kb. 1 „kávéskanálnyit” adj fél liter vízhez) hagyd hatni néhány percig majd egyszerűen, töröld le.

 

Ilyen terület a hűtőszekrény vagy éppen a kamra kitakarítása vagy a konyhai fiókok tartalmának szelektálása. Most lesz időnk ezeket is alaposan kitakarítani.

Az eredmény csillogó-villogó egészséges konyha!

Mit ajánlunkSanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum és

SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

Csillogjon a csempe és a fürdő

A fürdő rendben tartása sok háztartásban a legnagyobb „mumus” , így a kevésbé kedvelt takarítások közé tartozik. Az állandó harc a vízkővel és a szappanlerakódásokkal sokunknak bosszúságot okoz. Hagyjuk hát a nagytakarítás végére a fürdőszobát, hiszen ez az egyik legkényesebb és legmacerásabb területe a lakásnak! ( Vagy legyen ez az első, amit megcsinálsz, ha szeretsz a nehezén hamar túlesni 🙂 )

 

SanoD’or Nature Shine Fürdőszobatisztítót bátran bevetheted a vizes helységekben és nem fogsz csalódni. Gyönyörű fényessé varázsolja a csapokat, a fürdőkádat és a csempét is. Ráadásul a wc-ben alkalmazva megszüntetheted a kellemetlen szagokat és a dugulást okozó lerakódásokat akárcsak a konyha esetében.

Emellett, ha fontosnak érzed a Földünk védelmét is, akkor nem kell attól sem tartanod, hogy a környezetbe kikerülve milyen károkat okozhat a szer, hiszen természetes eredetű és biológiailag lebomló összetevőket tartalmaz.

 

Makacsabb vízkő esetén, használj picit töményebb oldatot a biztos siker érdekében, később a flakonon található hígítási útmutató segítségül szolgál a hatékony használathoz.

Használata közben nem lélegzed be a káros vegyszergőzt, mint sok hagyományos fürdőszoba és wc-tisztító esetében.

Használd hát bátran a tavaszi nagytakarítás során a fürdőszobában is.

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

Érzékeny, kényes felületek tisztán tartása

A legtöbb vegyszer hátránya, (Amellett persze, hogy roppant veszélyesek az egészségre!) az is, hogy bizonyos kényes felületeket nem szabad velük megtisztítani, mert maradandóan károsítaná azokat, a vegyszerekben található sav vagy lúg.

 

Lehet te is jártál már úgy, hogy a márvány padlód megmattult vagy a fürdőszobai csapodat megmarta egy tisztítószer… Ez pedig a bosszankodás mellett még anyagi kárt is okoz.

Mit tudunk tenni, ha otthonunkban vannak ilyen érzékeny felületek? Általában beszerzünk speciális tisztítószereket, viszont ezek többsége elég drága.

 

A SanoD’or Nature vegyszermentes termékei tökéletesen alkalmazhatóak az olyan speciális, kényes felületek takarítására is, amelyeket a vegyszerek csak károsítanának (pl. márvány és csiszolt kőpadlók, króm felületek). Szuper megoldás a kényes problémákra is!

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature teljes termékcsalád!

A tavaszi nagytakarításhoz nincs szükséged 5-8 fajta tisztítószerre!

3 tisztítószerrel lefedhető a takarítási folyamat!

 

Legyél Egészséges Takarító még az idén!

Hamarosan visszatér az élet a munkahelyekre és intézményekbe is. Készülj fel az újranyitásra!

A tavaszi nagytakarításra nem csak otthonunk, de a munkahelyünk is rászorul ilyenkor!

 

Munkahelyed tisztántartására válassz 1L-es vagy 5L-es kiszereléseink közül! 🙂