zöld nappali

Nappali takarítás vegyszermentesen!

Ahhoz, hogy otthonodat tisztává és higiénikussá varázsold, nincs szükséged 10 különböző fajta méregdrága és agresszív tisztítószerre. Elég csupán néhány természetes hatású szert beszerezned, az egészséges otthonért!

Adunk néhány tippet a környezetbarát, vegyszermentes nappali takarításhoz!

 

Ablak és üvegfelületek tisztítása

Az ablakok letakarításához lehetőleg enyhe, tavaszias időt válasszunk, mivel az erős napfény és a magas hőmérséklet miatt túl hamar száradnak az ablakok, és a tisztítószer nem tudja kellően leoldani a szennyeződéseket. Ezen kívül csíkos is marad az üveg, így a legjobb választás a felhős, langyos idő, ilyenkor lesz a legszebb a végeredmény.

ablaktisztítás természetesenElőször mindig az ablak külső felét mossuk le, majd utána a belsőt, és fentről lefelé haladjunk.

A tisztítási folyamat első lépéseként töröljük le az ablakkereteket száraz ruhával. Így megszabadulhatunk a portól és a durvább szennyeződésektől. Utána mossuk le vízzel, majd töröljük szárazra, ezután térjünk át az üvegre.

Az ablakot és az üvegfelületeket mindig tiszta ronggyal, szivaccsal pucoljuk!

 

Válasszunk természetes probiotikumokat tartalmazó szereket a hagyományos ablaktisztítók helyett. Sajnos az ablaktisztítók többsége ammóniát tartalmaz, úgyhogy kerülendőek, mivel szem- és bőrirritációt, heves köhögést válthatnak ki, ha pedig hosszú távon ki vagyunk téve a hatásainak, akkor a májat és a tüdőt is károsíthatja, ráadásul közrejátszhat az asztma kialakulásában. Ezeknek a tükrében inkább hagyjunk fel az alkalmazásával! (Milyen vegyi anyagokat kerüljünk el messzire? Olvasd el korábbi cikküket!)

Ajánlatunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum 1L

Spricnis üvegbe 1-2 ml koncentrátumot (1 „kávéskanálnyit”) adj belőle fél liter vízhez, majd fújd az üvegre a megszokott módon.

 

Fényes, tiszta bútorok

Gondolom téged is az őrületbe kerget, amikor portörlés után néhány perccel, már olyan a bútorok felülete, mintha nem is takarítottál volna?

Próbáld ki a vízálló felületeken remekül működő SanoD’or Nature Brill Általános Tisztítószerünket.Portörlés

 

Nagytakarítás során húzd el a szekrényeket, tárolókat, és a tetejüket, oldalukat, hátlapjukat is törölgesd le természetes tisztítószeres vízzel.

 

Ez a probiotikum alapú általános tisztítószer (és a termékcsaládunk többi tagja is) a hagyományos tisztítószerekhez képest, tovább megőrzi egy felület tisztaságát, emellett mivel vegyszermentes, bátran felviheted a bútorokra gumikesztyű nélkül is, nem fogja megmarni, irritálni a bőrödet.

 

Használd bátran a vízálló bútoraidon, felületeiden. Ideális pl. szekrények, polcok, asztalok, ajtókeretek letörlésére és tisztán tartására.

 

Ne felejtsd el a kilincseket és a kapcsolókat sem!

 

Ajánlatunk bútorokhoz:  SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

 

Szőnyegtisztítás vegyszermentesen!

Ahogy a nappali más területein úgy a szőnyegtisztításhoz is bátran segítségül hívhatsz természetes szereket.

Készíts saját kezűleg szőnyegtisztító port: ezt a legegyszerűbben szódabikarbónából teheted meg. Igazából kevergetni sem nagyon kell mással, esetleg egy kis illóolajat adhatsz hozzá. A port közvetlenül alkalmazhatod a foltokon, de a teljes szőnyeget is beszórhatod vele, ha fel akarod frissíteni. Hagyd rajta egy órán át, majd porszívózd fel az egészet.

szódabikarbónával a szőnyegfoltok ellenMásik csodafegyver a só!

Hatékonyan elbánik a zsírfoltokkal, de a vörösbor foltoknak is ismert ellenszere.

Szórd be vele közvetlen a foltot, dörzsöld meg egy kicsit, majd hagyd hatni néhány percet. Utána itasd vagy porszívózd fel alaposan.

 

A szőnyegtisztítás is lehet vegyszermentes!

Ha makacsabb foltba ütköznél a szőnyegen, amin a szódabikarbóna és a só sem segít, akkor kipróbálhatod itt is a SanoD’or Nature Brill-t, de most hígítás nélkül használd a koncentrátumot!

Ajánlatunk szőnyegekhez: Só, Szódabikarbóna, SanoD’or Nature Brill

 

Tiszta padló, kórokozómentesen!

Szeretnél olyan tiszta padlót otthonodba, hogy vendégeid azt mondják, nálad akár a „földről is ennének”?

Akkor ezentúl a felmosáshoz használj SanoD’or Nature Floor Padlótisztítót.

Vegyszermentes padlótisztító- sanodornature

 

A probiotikumok segítségével gyönyörű fényes és egészséges padlót varázsolhatsz otthonodba.

A tisztítószer nem jelent veszélyt az egészségre, így kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak, ahol a kicsik előszeretettel szeretik kúszva-mászva felfedezni a világot maguk körül.

Ráadásul a gyerkőcöket bátran bevonhatjuk a takarításba is!

 

A tisztítószereinket koncentrátum formátumban palackoztuk, így roppant gazdaságos a használatuk. Az 1L-es kiszerelésekből elegendő csupán 20 ml (fél kupak) koncentrátumot adnod 10 liter vízhez, így a koncentrátumból összesen 500 liter tisztítószert tudsz előállítani. Jól hangzik nem de?

 

Moss fel a hagyományos módon, csak most már nem kell a család egészségéért sem aggódnod 🙂

Mivel a probiotikus szerek hosszabban megőrzik a felület tisztaságát, mint a hagyományos tisztítószerek, ritkábban is kell majd vele takarítanod!

 

Ajánlatunk a vegyszermentes padlótisztításhoz:  SanoD’or Nature Floor- Egészséges Padlótisztító Koncentrátum

 

Legyen a te otthonod is vegyszermentesen tiszta!

Takaríts egészségbarát tisztítószerekkel!

Egészséges tisztítószer termékcsalád