Legyen neked is kórokozómentes a munkahelyed!

Lassan véget ér a nyár és a jóleső szabadságból visszaérkezünk a mindennapos munkahelyi körforgásba…

Apropó munkahely! Tudod, hogy hol található a legtöbb baktérium a munkahelyen? 

Örülnénk, ha a válasz a “tisztítószerekben” lenne…de  most nem a „jó bacikra” gondolunk. 🙂

Te is szereted a rendet magad körül? Ennek megfelelően pedig otthonod csillog-villog a tisztaságtól?  Ráadásul egészséges probiotikus tisztítószereket használsz a rossz bacik ellen?

Na de mi a helyzet a munkahelyeden? Tudod, hol található a legtöbb baktérium ?

A munkahelyek, még ha nem is gondolnánk, de igazi baktériumtelepnek számítanak ( a nem jó értelemben 🙁 ).  A nem megfelelő takarítás, a közös légtér használata és a munkatársak által be nem tartott higiéniai elvárásoknak (pl. nem megfelelő kézmosás) köszönhetően. Az íróasztalok és a telefonok sűrűjében számtalan kórokozó és baktérium leselkedik ránk az irodában töltött munkaidő alatt, így hiába ragyog az otthonunk, ha a munkahelyen veszélynek vagyunk kitéve.

Gondolnál arra, hogy a kölcsönkért tollat kollégád nem rég még a szájában rágcsálta vagy, hogy mosdóhasználat után elfelejtett kezet mosni az a személy, akitől éppen aktákat veszel át?

Pedig ezek mind megtörténhetnek a mindennapi irodai élet során!

 

Miért van ilyen sok baktérium az irodában?

Egy irodai alkalmazott percenként átlagosan 30 tárgyat is megérinthet: a billentyűzet, az egér, az asztal, a tollak mind beletartoznak ebbe. Amikor ezeket a felületeket megérintik, baktériumokat vihetnek át rájuk és vehetnek fel a felületükről.

Továbbá ne felejtsük el, hogy ahol sok ember dolgozik, ott sok az érintkezés. ( Közös iroda, konyha, mellékhelyiségek, közös eszközhasználat!). Ez pedig a legkedvezőbb helyzet a baktériumok és vírusok terjedésének, amik így igazán otthon érezhetik magukat.

Hol található a legtöbb baktérium a munkahelyeden? Mik a legkritikusabb eszközök?

Az irodai telefonokon akár 25.000 baktérium is megtelepedhet négyzetcentiméterenként. Az íróasztalokon tizennyolc órán át is megélnek az influenza vírusok, sőt mi több, ha nincsenek rendszeresen takarítva az asztalok, naponta 31%-kal is szaporodhatnak a kórokozók. A billentyűzet és az egér sem sokkal kecsegtetőbb a számok tekintetében, az előbbin kb. 3300, míg a másikon kb. 1700 baci is megtalálható lehet, de még a fax gépen ( 301) és a mikrohullámú sütőn (214) is több kórokozó található, mint a WC ülőkén ( 49). Az irodák konyhái is tele vannak bacilusokkal. A kávéfőző kiöntőjének fogója és a kapcsoló gombja szintén hemzsegnek a baciktól, mivel ezeket rendszeresen elfelejtik letakarítani. Megdöbbentő számok ezek…

 

 Mit tehetünk a higiénikus munkakörnyezet érdekében?

A legjobb módszer arra, hogy megszabaduljunk a baktériumoktól, a legegyszerűbb és a legolcsóbb megoldás: a szappan és a víz használata, vagyis a megfelelő kézmosás! Beszerezhetünk fertőtlenítő adagoló készülékeket is, ezek is jó szolgálatot tesznek főleg influenza szezon idején!

 

Továbbá beszerzéseinket is érdemes átgondolni. A jól megválasztott tisztítószerekkel nagyobb hatékonyságot és hosszabb ideig tartó fertőzésmentes felületeket érhetünk el, így az irodákban is remek megoldásnak bizonyulnak a probiotikus egészséges tisztítószerek a takarítás során! Ismertesd meg ezeket a csodaszereket a többiekkel, ha még nem hallottak volna róla. Ráadásul kifejezetten nagy felhasználók számára készült az 5 literes kiszerelésünk.

 

Miért más a probiotikus egészséges tisztítószer, mint a hagyományos tisztítószerek?

A probiotikus tisztítószerek természetes összetevők segítségével, vegyszermentes hatékonysággal tisztítanak, így nem jelentenek veszélyt az emberi szervezetre, környezetre és az élővilág számára sem. A vegyszeres tisztítószerek minden baktériumot és kórokozót elpusztítanak ugyan, de csak rövid ideig képesek megőrizni a felület tisztaságát. Ezzel szemben a probiotikus szerek használatával a takarítási idő kitolható, hiszen a jótékony baktériumok sokkal tovább képesek megőrizni a felület tisztaságát.

 

Hogyan működik a probiotikus tisztítószer?Probiotikumok működése

A probiotikus tisztítószer jó baktériumai a felületen megtapadnak, szaporodnak és jótékony hatású biofilmet képeznek. ( Mi az a biofilm?)  Tehát a telhetetlen, jótékony baktériumok addig zabálják, a fertőző bacikat és kórokozókat, amíg csak van belőlük. Folyamatos használatuk megakadályozza a kórokozók elszaporodását, így a fertőzéshez szükséges mennyiséget nem érik el. Ennek megfelelően, nem javasolt a használata vegyszerekkel együtt, mert azok elpusztítják a probiotikus tisztítószer használata következtében kialakult „jó” biofilm réteget is.

 

Miért válaszd a SanoD’or Nature termékcsaládot az irodában is?

 • Mert 99,5%-ban vegyszermentes: nem káros az egészségre és nem károsítja a környezetet sem !
 • Hosszabban képes megőrizni a felület tisztaságát, mint a hagyományos tisztítószerek, így nemcsak gazdaságos a használata, hanem ritkábban is kell vele takarítani!
 • 3 termékkel lefedhető a teljes takarítási folyamat : egyszerű a beszerzése (nem kell összeválogatni a különböző termékeket) és csökkenti a költségeket ( pl. a raktározási költséget)!
 • Nem okoz bőr vagy szem irritációt, mert nincs benne sem sav,sem lúg, így használatához nincs szükség védőfelszerelésre, gumikesztyűre vagy maszkra.
 • Használata csökkenti az allergiás megbetegedések kialakulását. Biztonságos vegyszerallergiások számára is.
 • Állandó professzionális használat következtében sem okoz a szervezetben toxikus anyag felhalmozódást.
 • Használatával a vízelvezető rendszerben megszűnnek a dugulást okozó lerakódások és a kellemetlen szagok:a csatornába ürítve is tovább „dolgozik” a készítmény!
 • Kellemesebb illatú, mint a hasonló készítmények ( a jó illatú és biztonságos otthonért és munkahelyért!)
 • Használata javítja a cégről kialakult képet.
 • Tökéletesen beleillik a biztonságos munkavégzés és felelősségvállalás koncepciójába.
 • Nem csak látszólag “zöld” , mint sok bio tisztítószer! Sok „ bio”-nak mondott tisztítószer habár biológiailag lebomlik, de mellette a szervezetre káros hatással bír.
 • A termékek kőolajszármazék és pálmaolaj-mentesek és állatokon nem lettek tesztelve.
 • 1 és 5 literes kiszerelésben is kapható, így ideális választást jelent professzionális felhasználók számára is.

A SanoD’or Nature termékcsaládunk tagjai:

Elérhetőek 0,5 literes, 1 literes és 5 literes kiszerelésben!

 

 

Válaszd a SanoD’or Nature termékcsaládot az irodában is, amely természetes összetevők segítségével, vegyszermentesen tisztít, biztonságos környezetet létrehozva maga körül!

Kérdésed van? 😉

Írd meg nekünk: sanodor@sanodor.hu

 

 

Forrás: https://www.sanodor.hu/cikk?category_id=22&article_id=119