Tavaszi nagytakarítás… kezdjük a tisztítószeres szekrényben!

Végre megjelentek a nap első sugarai, egyre több illatos és színpompás virág nyílik ki a kertünkben. Kijelenthetjük, hogy itt a tavasz! Ha tavasz, akkor pedig tavaszi nagytakarítás! A takarításhoz nincs szükséged megszámlálhatatlan mennyiségű káros, agresszív tisztítószerre, csupán néhány vegyszermentes takarítószert kell beszerezned.

Idén csináld te is másként! Legyél egészséges takarító!

Mire lesz szükséged?

  • Egy általános tisztítószerre
  • Egy padlótisztítóra
  • Egy szaniter tisztítóra, amelyet bevethetsz a fürdőszobában és a konyhában
  • Törlőkendők, portörlők, törlőpapír, rongyok, szivacsok
  • Szemeteszsákok, kuka (mindig legyen kéznél, biztos, hogy találkozunk útközben szeméttel)

 

Mára a vegyipari cégek uralják a takarítószer piacot, számos felesleges és egészségre ártalmas terméket tolva a fogyasztóikra. Az azonnali tökéletes eredménnyel kecsegtető termékeknek megvan általában az a tulajdonáguk, hogy roppant károsak az egészségre. Ezek a szerek valóban elpusztítják azonnal a baktériumokat, de hosszú távú megoldást nem nyújtanak, hiszen a kórokozók és a baktériumok már 1 óra múlva újra elkezdik birtokba venni a felületeket. ( Hogyan képes a probiotikus tisztítószer hosszabb ideig megőrizni egy felület tisztaságát?)

A tavaszi nagytakarítás során fontos a háztartási vegyszerek helyes kiválasztása. A nagy hatékonyságú tisztító és fertőtlenítő szerek (pl. hypo, vízkőoldó, penészirtó vagy a hideg zsíroldó) veszélyesek az emberi szervezetre és többnyire maró vagy irritatív hatásúak.

Mit, hogyan és mivel takarítsunk a tavaszi nagytakarítás során?

tavaszi nagytakarításhoz tisztítószerek

 

Ablak és üvegfelületek tisztítása

Ablakpucoláshoz lehetőleg enyhe, tavaszi időt válasszunk, mivel az erős napfény ablaktisztítás természetesenés a magas hőmérséklet miatt túl hamar száradnak az ablakok, és a tisztítószer nem tudja kellően leoldani a szennyeződéseket. Ezen kívül csíkos is marad az üveg, így a legjobb választás a felhős, langyos idő, ilyenkor lesz a legszebb a végeredmény.

Először mindig az ablak külső felét mossuk le, majd utána a belsőt, és fentről lefelé haladjunk.

A tisztítási folyamat első lépéseként töröljük le az ablakkereteket száraz ruhával. Így megszabadulhatunk a portól és a durvább szennyeződésektől. Utána mossuk le vízzel, majd töröljük szárazra, ezután térjünk át az üvegre.

Az ablakot és az üvegfelületeket mindig tiszta ronggyal, szivaccsal pucoljuk!

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

 

Fényes, tiszta bútorok

Ugye téged is az őrületbe kerget, amikor portalanítás után néhányasztal takarítás vegyszermentesen perccel, már olyan a bútorok felülete, mintha nem is takarítottál volna? Próbáld ki a vízálló felületeken remekül működő SanoD’or Nature Brill-t.

Nagytakarítás során húzd el a szekrényeket, tárolókat, és a tetejüket, oldalukat, hátlapjukat is törölgesd le tisztítószeres vízzel. Ez az általános tisztítószer (és a termékcsalád többi tagja is) a hagyományos tisztítószerekhez képest, tovább megőrzi egy felület tisztaságát, emellett mivel vegyszermentes, bátran felviheted a bútorokra gumikesztyű nélkül is, nem fogja megmarni a bőrödet.

Használd bátran a vízálló bútoraidon, felületeiden. Ideális pl. szekrények, polcok, asztalok, ajtókeretek letörlésére és tisztán tartására.

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

 

Tiszta padló, kórokozómentesen!

Szeretnél olyan tiszta padlót otthonodba, hogy vendégeid azt mondják, nálad akár a „földről is ennének”? Akkor ezentúl a felmosáshoz használj SanoD’or Nature Floor Padlótisztító koncentrátumot!

Segítségével gyönyörű fényes és egészséges padlót varázsolhatsz otthonodba. A tisztítószer nem jelent veszélyt az egészségre, így kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak, ahol a kicsik előszeretettel szeretik kúszva-mászva felfedezni a világot maguk körül. Ráadásul a gyerkőcöket bátran bevonhatjuk a tavaszi nagytakarításba!

A tisztítószereinket koncentrátum formátumban palackoztuk, így roppant gazdaságos a használatuk. Elegendő csupán 20 ml (fél kupak) koncentrátumot adnod 10 liter vízhez, így a koncentrátumból összesen 500 liter tisztítószert tudsz előállítani. Jól hangzik nem de? 🙂

Mit ajánlunk:  SanoD’or Nature Floor- Egészséges Padlótisztító Koncentrátum

 

Mindig tiszta konyha!

Az általános tisztítószerünket, bátran vesd be a konyhában is! Főleg, ha húsvétkor nagy sütés-főzést tervezel.

Makacs foltok a munkapulton vagy a tűzhelyen? Használj, picit töményebb koncentrátumot! tűzhely tisztítása probiotikumokkalVidd fel a tisztítószert a felületre, a legjobb eredmény eléréséért hagyd hatni néhány percig, majd töröld le. Ennyi az egész!:)

Kifizetődő a megelőzés is: ne hagyd ráégni a kifröccsent ételmaradékot, ezért minden sütés-főzés után töröld át a tűzhelyet és a sütőt.

Ezen a területen szintén hajlamosak vagyunk erős sütőtisztítókat és agresszív zsíroldókat bevetni, ami szuper hatékony módszer, de sem a bőrödet sem a tüdődet nem kímélni…

A csapokat fújd be szanitertisztítóval, ehhez a megadott arányban keverj ki a koncentrátumból a szórófejes palackban (1-2 ml koncentrátumot, kb. 1 „kávéskanálnyit” adj fél liter vízhez) hagyd hatni néhány percig majd egyszerűen, töröld le. Ráadásul a csatornába kerülve tovább „dolgozik” a készítmény, így a vízelvezető rendszerben segít megszüntetni  a dugulást okozó lerakódásokat és a kellemetlen szagokat.

Az eredmény csillogó-villogó egészséges konyha.

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum és

SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

 

Csillogjon a csempe és a fürdő

A fürdő rendben tartása sok háztartásban a legnagyobb „mumus”. Az állandó harc a vízkővel, sokunknak bosszúságot okoz. Hagyjuk hát a nagytakarítás végére a fürdőszobát, hiszen ez az egyik legkényesebb és legmacerásabb területe a lakásnak!

A SanoD’or Nature Shine Szaniter tisztítót bátran csempe takarítás természetesenbevetheted a vizes helységekben és nem fogsz csalódni. Gyönyörű fényessé varázsolja a csapokat, a fürdőkádat és a csempét is. Ráadásul a wc-ben alkalmazva megszüntetheted a kellemetlen szagokat és a dugulást okozó lerakódásokat akárcsak a konyha esetében.

Emellett ha fontosnak érzed a Földünk védelmét is, akkor nem kell attól sem tartanod, hogy a környezetbe kikerülve milyen károkat okozhat a szer, hiszen természetes eredetű és biológiailag lebomló összetevőket tartalmaz. Első használatkor vagy makacsabb vízkő esetén, használj picit töményebb oldatot a biztos siker érdekében, később a flakonon található hígítási útmutató segítségül szolgál a hatékony használathoz. Használata közben nem lélegzed be a káros vegyszergőzt, mint sok fürdőszoba és toalett tisztító esetében. Használd hát bátran a tavaszi nagytakarítás során!

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

 

Érzékeny, kényes felületek tisztán tartása

A legtöbb vegyszer hátránya, (amellett, hogy roppant veszélyesek az egészségre!) az is, hogy bizonyos kényes felületeket nem tudunk velük megtisztítani, mert maradandóan károsítaná azokat a vegyszerekben található sav vagy lúg.

Mit teszünk ilyenkor? Beszerzünk speciális tisztítószereket, de ezek általában elég drágák, így nem túl pénztárcabarátok.

A SanoD’or Nature vegyszermentes termékei tökéletesen alkalmazhatóak az olyan speciális, kényes felületek takarítására is, amelyeket a vegyszerek csak károsítanának (pl. márvány és csiszolt kőpadlók, króm felületek). Szuper megoldás a kényes problémákra 🙂

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature teljes termékcsalád!

 

A tavaszi nagytakarításhoz nincs szükséged 10-15 féle tisztítószerre!

3 termékkel lefedhető a teljes takarítási folyamat!

Legyél Egészséges Takarító még az idén!

Szerezd be a tisztítószereket hozzá nálunk! 😉

 Tavaszi Nagytakarítás zölden!

 

Te belekezdtél már az idei nagytakarításba? Ha van egy tuti tipped, oszd meg velünk:)

marketing@sanodor.hu

 

Forrás:
https://sanodornature.hu/
http://www.webbeteg.hu/cikkek/elsosegely/17735/tavaszi-nagytakaritas-odafigyelessel-biztonsagosan-mergezesek-elkerulesevel