Tavaszi nagytakarítás…Ha már otthon maradtunk, miért ne töltenénk hasznosan? 

Világszerte tombol a koronavírus, másról sem szólnak már a hírek.

Sok cég küldte, home office-ba dolgozóit, sokan pedig önként csatlakoztak a “maradj otthon” kampányhoz.

Ha már otthon maradunk ebben a szép időben, töltsük az időt hasznosan és fogjunk bele a tavaszi nagytakarításba!

Ugyanis itt a tavasz , ha tavasz akkor pedig ideje egy alapos nagytakarításnak!

A takarításhoz nincs szükséged megszámlálhatatlan mennyiségű káros, agresszív tisztítószerre. Szerezz be néhány zöld terméket!

Idén csináld te is másként! Legyél egészséges takarító!

Mire lesz szükséged a tavaszi nagytakarításhoz?

  • Egy általános tisztítószerre
  • Egy padlótisztítóra
  • Egy szaniter tisztítóra, amelyet bevethetsz a fürdőszobában és a konyhában is.
  • Törlőkendők, portörlők, törlőpapír, rongyok, szivacsok
  • Szemeteszsákok, kuka (mindig legyen kéznél, biztos, hogy találkozunk útközben szeméttel)

 

Mára a vegyipari cégek uralják a takarítószer piacot, számos felesleges és egészségre ártalmas terméket tolva a fogyasztóikra. Az azonnali tökéletes eredménnyel kecsegtető termékeknek megvan általában az a tulajdonáguk, hogy roppant károsak az egészségre.

Most a koronavírus terjedése miatt pedig, a többség meggondolatlanul fertőtlenít mindent.

Ezek a szerek valóban elpusztítják azonnal a baktériumokat, de hosszú távú megoldást nem nyújtanak, hiszen a kórokozók és a baktériumok már 1 óra múlva újra elkezdik birtokba venni a felületeket. ( Hogyan képes a probiotikus tisztítószer hosszabb ideig megőrizni egy felület tisztaságát?)

A tavaszi nagytakarítás során fontos a háztartási vegyszerek helyes kiválasztása. A nagy hatékonyságú tisztító és fertőtlenítő szerek (pl. hypo, vízkőoldó, penészirtó vagy a hideg zsíroldó) veszélyesek az emberi szervezetre és többnyire maró vagy irritatív hatásúak.

 

Mit, hogyan és mivel takarítsunk a tavaszi nagytakarítás során?

 

Ablak és üvegfelületek tisztítása

Ablakpucoláshoz lehetőleg enyhe, tavaszi időt válasszunk, mivel az erős napfény és a magas hőmérséklet miatt túl hamar száradnak az ablakok, és a tisztítószer nem tudja kellően leoldani a szennyeződéseket. Ezen kívül csíkos is marad az üveg, így a legjobb választás a felhős, langyos idő, ilyenkor lesz a legszebb a végeredmény.

Először mindig az ablak külső felét mossuk le, majd utána a belsőt, és fentről lefelé haladjunk.

A tisztítási folyamat első lépéseként töröljük le az ablakkereteket száraz ruhával ( a keretről ugyanis sokan megfeledkeznek). Így megszabadulhatunk a portól és a durvább szennyeződésektől. Utána mossuk le vízzel, majd töröljük szárazra, ezután térjünk át az üvegre.

Az ablakot és az üvegfelületeket mindig tiszta ronggyal, szivaccsal pucoljuk!

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

Fényes, tiszta bútorok

Ugye téged is az őrületbe kerget, amikor portalanítás után néhány perccel, már olyan a bútorok felülete, mintha nem is takarítottál volna?

Próbáld ki a vízálló felületeken remekül működő SanoD’or Nature Brill-t.

Nagytakarítás során húzd el a szekrényeket, tárolókat, és a tetejüket, oldalukat, hátlapjukat is törölgesd le tisztítószeres vízzel. Ez az általános tisztítószer (és a termékcsalád többi tagja is) a hagyományos tisztítószerekhez képest, tovább megőrzi egy felület tisztaságát, emellett mivel vegyszermentes, bátran felviheted a bútorokra gumikesztyű nélkül is, nem fogja megmarni a bőrödet.

Használd bátran a vízálló bútoraidon, felületeiden a SN Brill-t. Ideális pl. szekrények, polcok, asztalok, ajtókeretek letörlésére és tisztán tartására.

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum

Tiszta padló, kórokozómentesen!

Szeretnél olyan tiszta padlót otthonodba, hogy vendégeid azt mondják, nálad akár a „földről is ennének”? Akkor ezentúl a felmosáshoz használj SanoD’or Nature Floor Padlótisztító koncentrátumot!

Segítségével gyönyörű fényes és egészségbarát padlót varázsolhatsz otthonodba. A tisztítószer nem jelent veszélyt az egészségre, így kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak, ahol a kicsik előszeretettel szeretik kúszva-mászva felfedezni a világot maguk körül. Ráadásul a gyerkőcöket bátran bevonhatjuk a tavaszi nagytakarításba! Ugyan ez vonatkozik a házi kedvenceket lakásba tartókra is, hiszen kedvenceink is családtagok, óvjuk meg egészségüket!

A tisztítószereinket koncentrátum formátumban palackoztuk, így roppant gazdaságos a használatuk. Elegendő csupán 20 ml (fél kupak) koncentrátumot adnod 10 liter vízhez, így a koncentrátumból összesen 500 liter tisztítószert tudsz előállítani. Így ha otthon ragadunk egy időre akkor is kitart. Jól hangzik nem de? 🙂

Mit ajánlunk:  SanoD’or Nature Floor- Egészséges Padlótisztító Koncentrátum

Konyhatakarítás zölden

Az általános tisztítószerünket, bátran vesd be a konyhában is! Főleg, ha húsvétkor nagy sütés-főzést tervezel.

Makacs foltok a munkapulton vagy a tűzhelyen?

Használj, picit töményebb koncentrátumot!

Vidd fel a tisztítószert a felületre, a legjobb eredmény eléréséért hagyd hatni néhány percig, majd töröld le. Ennyi az egész!:)

 

Kifizetődő a megelőzés is: ne hagyd ráégni a kifröccsent ételmaradékot, ezért minden sütés-főzés után töröld át a tűzhelyet és a sütőt.

Ezen a területen szintén hajlamosak vagyunk erős sütőtisztítókat és agresszív zsíroldókat bevetni, ami szuper hatékony módszer, de sem a bőrödet sem a tüdődet nem kímélni…

A csapokat fújd be szanitertisztítóval, ehhez a megadott arányban keverj ki a koncentrátumból a szórófejes palackban (1-2 ml koncentrátumot, kb. 1 „kávéskanálnyit” adj fél liter vízhez) hagyd hatni néhány percig majd egyszerűen, töröld le. Ráadásul a csatornába kerülve tovább „dolgozik” a készítmény, így a vízelvezető rendszerben segít megszüntetni  a dugulást okozó lerakódásokat és a kellemetlen szagokat.

 

A “kötelező” otthonlét remek alkalom az olyan helyek kitakarítására is, amit ritkábban szoktunk tisztítani, mert sosem jut idő rá.

Ilyen terület a hűtőszekrény vagy éppen a kamra kitakarítása. Most lesz időnk ezeket kiszelektálni és alaposan kitakarítani.

Az eredmény csillogó-villogó egészséges konyha.

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Brill- Egészséges Általános Tisztítószer Koncentrátum és

SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

 

Csillogjon a csempe és a fürdő

A fürdő rendben tartása sok háztartásban a legnagyobb „mumus”. Az állandó harc a vízkővel, sokunknak bosszúságot okoz. Hagyjuk hát a nagytakarítás végére a fürdőszobát, hiszen ez az egyik legkényesebb és legmacerásabb területe a lakásnak!

A SanoD’or Nature Shine Szaniter tisztítót bátran bevetheted a vizes helységekben és nem fogsz csalódni. Gyönyörű fényessé varázsolja a csapokat, a fürdőkádat és a csempét is. Ráadásul a wc-ben alkalmazva megszüntetheted a kellemetlen szagokat és a dugulást okozó lerakódásokat akárcsak a konyha esetében.

Emellett ha fontosnak érzed a Földünk védelmét is, akkor nem kell attól sem tartanod, hogy a környezetbe kikerülve milyen károkat okozhat a szer, hiszen természetes eredetű és biológiailag lebomló összetevőket tartalmaz.

Első használatkor vagy makacsabb vízkő esetén, használj picit töményebb oldatot a biztos siker érdekében, később a flakonon található hígítási útmutató segítségül szolgál a hatékony használathoz. Használata közben nem lélegzed be a káros vegyszergőzt, mint sok fürdőszoba és toalett tisztító esetében. Használd hát bátran a tavaszi nagytakarítás során!

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature Shine- Egészséges Szaniter Tisztítószer Koncentrátum

 

Érzékeny, kényes felületek tisztán tartása

A legtöbb vegyszer hátránya, (amellett, hogy roppant veszélyesek az egészségre!) az is, hogy bizonyos kényes felületeket nem tudunk velük megtisztítani, mert maradandóan károsítaná azokat a vegyszerekben található sav vagy lúg. Lehet te is jártál már úgy, hogy a márvány padlód megmattult vagy a fürdőszobai csapodat megmarta egy tisztítószer.

Mit tudunk tenni, ha otthonunkban vannak ilyen érzékeny felületek? Általában beszerzünk speciális tisztítószereket, de ezek többsége elég drága, így nem túl pénztárcabarát..

A SanoD’or Nature vegyszermentes termékei tökéletesen alkalmazhatóak az olyan speciális, kényes felületek takarítására is, amelyeket a vegyszerek csak károsítanának (pl. márvány és csiszolt kőpadlók, króm felületek). Szuper megoldás a kényes problémákra is! 🙂

Mit ajánlunk: SanoD’or Nature teljes termékcsalád!

A tavaszi nagytakarításhoz nincs szükséged 10-15 fajta tisztítószerre!

3 termékkel lefedhető a teljes takarítási folyamat!

Legyél Egészséges Takarító még az idén!

Szerezd be a tisztítószereket hozzá nálunk!

 Tavaszi Nagytakarítás zölden!

 

Te belekezdtél már az idei nagytakarításba? Mivel töltöd az időt a “Maradj otthon” keretében?

Ha van egy tuti tipped, oszd meg velünk:)

marketing@sanodor.hu