Nyári takarítás? Így tartsd tisztán az otthonod a hőségben!

A takarítás nem tartozik a többség kedvenc elfoglaltságai közé. Ez nyáron fokozottan igaz, amikor a 30 fokban örülünk, ha hűsölhetünk és pihenhetünk kicsit.

A higiénia és a tisztaság, azonban ilyenkor is nagyon fontos, ráadásul jó érzés munka után a tiszta lakásba megérkezni és csak pihenni.

nyári takarítás

Nézzünk pár gyors nyári takarítós tippet 

Legyünk következetesek, inkább rendszeresen takarítsunk kicsit, mint, hogy ritkábban, de olyankor nagytakarítást kelljen csinálni. Hidd el sok rövid takarítás kevésbé fárasztó ebben a melegben!

Érdemes ilyenkor kitisztítani/kimosni olyan dolgokat, aminek amúgy hosszabb száradási idő kellene.

Párnák, paplanok, plédek, szőnyegek… ilyen melegben nagyon gyorsan megszáradnak és így elkerülhető, hogy nedvesség maradjon bennük ami „bebüdösödik”. A kimosott függönyök nedvesen felrakva, pedig hűtik a lakás levegőjét is.

 

Mikor takarítsunk?

Hőségben javasolt a besötétítés vagy a légkondi használta az elviselhetetlenül meleg lakás ellen. Ezért a legjobb, ha a reggeli vagy az esti órákban végezzük el a takarítást, egy jó alapos szellőztetéssel egybekötve, még a bezárkózás előtt. Így nem csak gyorsabban végzünk, de nem is lesz annyira megterhelő a szervezetünk számára a munka. Figyeljünk oda takarítás közben is a megfelelő folyadékpótlásra!

 

Bútorok

A bútorokon ilyenkor még gyorsabban meglátszik a por, ezért iktasd be heti rendszerességgel a portörlést. Vizes kendővel töröld át ezeket a felületeket, használj probiotikus általános tisztítószert, mely hosszabban képes megőrizni a felület tisztaságát.

A legjobb, ha egy spriccelős palackban előre elkészíted a hígítást az útmutató szerint és így mindig kéznél lesz a tisztítószer, egy-egy gyors bútor letörlési akcióhoz.

A fürdőszoba takarítása során is a legjobb, ha előre előkészítjük a hígított fürdőszoba tisztítószert, amit használni fogunk.

Mivel egy adag hígított tisztítószer koncentrátum jó sokáig elég lesz, jó ideig nem kell a kevergetéssel foglalkozni. Ezzel pedig jelentősen gyorsíthatunk a folyamatokon.

A Shine – Fürdőszoba tisztítószer ráadásul óvja az egészségedet is:). Nincs egészségkárosító vegyszergőz használat során!

Nem kell a használatához gumikesztyű vagy maszk!

 

Padló

A felmosás nyáron a leggyorsabb, hiszen a nagy melegben villámgyorsan megszárad a felület.

Ráadásul a vizes felmosással ilyenkor nagy területen hűtjük a lakást, na meg magunkat is 🙂

Hogy a gyerekek is bátran „pacsálhassanak”, válassz egészségbarát padlótisztítót pl. a SanoD’or Nature Floort és indulhat is a közös takarítás.

A SanoD’or Nature Floort a kültéri vagy érzékeny padló felületeken is bátran használhatod, mert nincs benne sem sav, sem lúg.

 

Konyha

Ha a konyhában tevékenykedsz valamit (bár ilyenkor a legtöbben ezt szívesen kihagynánk:) ), használd az elszívót, ez ugyanis a forró levegőt is kiszippantja.

Ha muszáj a forró tűzhely mellett dolgoznod hosszabb ideig, főzés előtt moss fel a konyhában is, hogy hűtsd a levegőt egy kicsit.

 

Víz

Ha bent szárítod a frissen kimosott vizes törülközőket, azzal is hűtőd a szobát ( de figyelj oda az egyensúlyra, mert ha mindent bevizezel, vagy bent szárítasz, akkor nagyon párás lesz a levegő )

 

Nyaralás előtt!

Mielőtt hosszabb nyaralásra indulnál, takaríts ki otthon alaposan. Hidd el jó érzés lesz hazaérkezni a kupi mentes tiszta lakásba:)

Ha SanoD’or Nature termékekkel takarítasz, akkor ráadásul tovább megőrzöd a lakás tisztaságát, mint a hagyományos tisztítószerekkel!

Vigyetek magatokkal az útra is, egy kisebb kiszerelésű vagy használatra készre hígított tisztítószert, spriccelős palackban. Ugyanis sokszor előfordulhat, hogy nem olyan tisztaság fogad minket a nyaralás során a szálláshelyen, mint ami a képeken látszott, ez főként akkor jellemző, ha nem egy több csillagos szállodában szálltok meg. Legjobb, ha egy általános tisztítószert választotok ilyenkor.

 

A tisztaság nyáron is nagyon fontos!

Takaríts környezet és egészségbarát módon ilyenkor is:)

Nézd meg most szuper nyári csomagajánlatainkat!