Káros WC fertőtlenítők, ezért kerüld őket messzire!

Kijelenthetjük, hogy a lakás legtöbbet fertőtlenített része: a wc ülőke és wc csésze.

De miért is fertőtlenítjük megállás nélkül ezt a területet agresszív szerekkel?

káros wc fertőtlenítőkMert a reklámok ezt sulykolják belénk. Gonosz arcú fertőző kórokozók fenyegetnek minket ezekben a reklámokban, de aztán jön a szuper csodaszer és minden baci huss egy öblítésre eltűnik és mindenki boldog.

Kivétel a környezet, mivel ezek az agresszív tisztítószerek tele vannak felesleges durva és káros anyaggal, ami aztán szépen a csatornán keresztül a természetbe távozik.

Ezeknek a wc tisztítóknak és fertőtlenítőknek a hatóanyagai jellemzően erős mérgek nem csak az emberre, hanem a vízi élővilágra nézve is.

A WC-tisztítószerekben például fenolt (karbolsavat) használnak, amely a légzési- és vérkeringési rendszert károsítja, és bizonyítottan rákkeltő.

A legismertebb nagy márkák, amelyeket a boltok polcain megtalálhatunk és amelyek reklámjaival mindennap találkozunk petrolkémiai alapúak, petrolkémiai illatosítót és maró hatású savakat, továbbá antibakteriális fertőtlenítő szereket (pl.a lehetséges rákkeltő triklozánt) is tartalmaznak.

 

Nem minden baci rossz! Sőt!

Szervezetünkben állandó harcot vívnak a baktériumok. A jó baktériumok nem ellenségei a szervezetünknek, sőt, rendkívül fontos védelmet és segítséget nyújtanak abban, hogy immunrendszerünk megfelelően működjön.

Ugyan ez történik a felületeken is.

Akár egy konyhapultról vagy a témánál maradva a wc-ről beszélünk, mindenhol mikroorganizmusok milliói vesznek minket körül. Ezek között vannak jók amik védelmet és rosszak, amik fertőzést okozhatnak. Arra kell törekednünk, hogy a jók legyenek többségében, de ezt a fertőtlenítőszerekkel nem fogjuk tudni elérni, amik megölik a baktériumok 99,9%-át.

baktériumok a wc-ben

Mi is történik valójában a perem alatt miután fertőtlenítettünk?

A kórokozó bacik ugyan elpusztulnak az agresszív vegyi anyagoktól, de csak néhány órára, ezután szépen újra birtokba veszik, a felületet csak éppen, sokkal ellenállóbbak lesznek.

A fertőtlenítéssel letisztított felületre a kórokozó baktériumok egy idő után sokkal gyorsabban telepednek vissza, így az agresszív fertőtlenítéssel, csak rontunk a baci helyzeten.

Fertőtlenítés során nem csak a káros baktériumoktól, hanem a hasznos védő baktériumoktól is megszabadítjuk a környezetünket. 🙁

A háztartások 80%-a vásárol klóralapú fehérítőt/fertőtlenítőt .A klór rögtön reakcióba lép a környezetében levő más szerves alkotóelemekkel, és mérgező, veszélyes keveréket hoznak létre, mint a furán, dioxin és más toxikus vegyületek.

Ráadásul a mérgező és veszélyes anyagok a folyókban, a levegőben kötnek ki és persze az emberekre is káros hatással vannak (pl. allergiás tünetek, rákot okozó vegyületek felhalmozódása a szervezetben…)

Persze alapvető elvárás, hogy otthonunk makulátlan és kórokozómentes legyen, de ez a tisztaság ne legyen egyenlő a sterilitással. Ha valóban steril otthonról álmodozunk, akkor kb. 4-6 óránként fertőtleníthetnénk mindent, ugyanis a kórokozók ennyi idő alatt újra birtokba veszik a felületeket.

Ez rengeteg tisztítószert, megüresedő flakont jelentene, aminek nagyon nagy a környezetterhelő hatása. Na és persze a pénztárcánkat is megterhelné.

Ennél azért van hatékonyabb és még a környezetet is védő megoldás!

Harcolj jó bacikkal: Probiotikus egészségbarát takarítás

A probiotikus tisztítószerek jótékony „védő” baktériumokat tartalmaznak.

A tisztítószer jó baktériumai a felületen megtapadnak, szaporodnak és jótékony hatású ún. biofilmet képeznek, a biofilm kialakulása gátolja a kórokozók megtelepedését és elszaporodását, így a fertőzéshez szükséges mennyiséget nem érik el. Tehát egy egészséges mikrobiológiai környezetet alakítanak ki, azáltal, hogy elfogyasztják a rossz bacikat.

probiotikumok működéseÉppen ezért nem szabad más fertőtlenítőt használni utána, mert azok elpusztítják a probiotikus tisztítószer használata következtében kialakult jótékony védőréteget.

A termékek nem toxikusak, nem allergizálnak, valamint sav és lúgmentesek is, így az emberekre és a környezetre sem jelentenek veszélyt!

Plusz pont még a termékek mellett, hogy tovább megőrzik a felület tisztaságát, mint amit más wc fertőtlenítőszerekkel el lehet érni, így még ritkábban is kell takarítani.

 

A WC-d higiénikusan tartásához a fertőtlenítők helyett, inkább használj probiotikumokat!

Ismerkedj meg az egészségbarát probiotikus SanoD’or Nature Shine Fürdőszoba tisztítóval!