Karácsonyi nagytakarítás stresszmentesen!

Időben készüljünk fel!

 

Az adventi időszak, a karácsonyi készülődés az év legszebb időszaka, mindaddig, amíg fejünkre nem nő a feladatok végeláthatatlannak tűnő listája!

Sok háztartásban az ünnepi időszak a nagytakarításról is szól.

Ez pedig lássuk be az ünnep kevésbé kedvelt része, így erre a feladatra már nehezebben vesszük rá magunkat. Pedig érdemes még az utolsó, kapkodós-rohanós napok előtt megcsinálni, ha nem akarjuk, hogy az ünnep stresszesen teljen.

A sütés-főzés, vendégek várása, ajándékok beszerzése, becsomagolása, díszítés és takarítás mind-mind rengeteg feladat, ne hagyjuk hát az utolsó napokra!

Hogy lehet a karácsonyi nagytakarítás stresszmentes?

    1. Kezdő lépések, nem csak kezdőknek!

A karácsonyi készülődés sokunknak az ajándékvásárláson túl, a karácsonyi nagytakarításról szól. A káros, családodra veszélyes vegyszerek helyett idén válaszd az egészséges takarítást!

A beszerzést kezd azzal, hogy a vegyszereket lecseréled egészséges alternatívára pl. probiotikum ( „jó baktérium” ) alapú vegyszermentes tisztítószerekre.

Takarítani általában kétféle módon szoktunk. Van a „zónázás”, amikor egyesével kitakarítjuk, külön- külön a helységeket és van a szintek szerinti takarítás, amikor ugyanazt a takarítási folyamatot megcsináljunk mindenhol és ezután kezdünk bele egy újabb takarítási lépésbe. Bármelyik módszert is használjuk, készítsünk tervet a feladatokról.

 

Ezekre lesz szükséged?

– Egy vegyszermentes általános tisztítószerre

– Egy vegyszermentes padló tisztítószerre

– Egy vegyszermentes szaniter tisztítóra, amelyet bevethetsz a fürdőszobában és a konyhában

– Törlőkendők, portörlők, törlőpapír, rongyok, szivacsok

– Szemeteszsákok, kuka (mindig legyen kéznél, biztos, hogy találkozunk útközben szeméttel)

– Porszívó/gőztisztító

 

2. Hogyan készítsünk haditervet? 

Tervezzük meg, hogy mire mennyi időt kell rászánnunk, illetve miket kell beszereznünk. Ahhoz, hogy a karácsonyi készülődés kisebb terhet jelentsen, oszd el a feladatokat több részre.

Alakítsunk ki egy időrendi táblázatot, hogy mikor, mit, melyik helységben fogunk kitakarítani.

A haditervbe bevonhatjuk a családot is, mindenkinek legyen meg a feladata. Ne akarjuk egy nap alatt letudni az egészet! Az egyes lépéseken végighaladva húzzuk le a listáról azokat, amiket már megcsináltunk.

A tervezés fontos, ne hagyjuk ki ezt a lépést, így a karácsonyi nagytakarítás rémálom helyett az ünnepi készülődést szolgálja majd.

  3. Hogy ne csak a feladatokról szóljon az egész…

A nagytakarítást, rendrakást párosítsd kellemes dolgokkal, pl. ha szereted hallgass közben karácsonyi dalokat, gyújts gyertyákat hangolódásképpen vagy kösd össze a lakás kidekorálásával a folyamatot.

Húzz karácsony mintás ágyneműt és rakj ki ünnepi terítőt, hátha ezek meghozzák a kedvedet.

  4. Legyen tele a kezed!

Takarítás során ne mászkáljunk üres kézzel, használjunk ki minden alkalmat arra, hogy valamit a helyére vigyünk vagy elpakoljunk. Legyen a kezünk ügyében például egy kis méretű szemetes, ebbe gyűjthetjük, amit ki akarunk dobni. Legyen nálunk több tiszta törlőrongy is, hogy ne kelljen állandóan kiöblíteni őket.

 

5. Szelektálásra fel!

A karácsonyi nagytakarítás remek alkalom arra, hogy az év közben összegyűjtött lomoktól megváljunk.

Selejtezd le a nem használt ruhákat és tárgyakat.

A szekrények mellet az ágyneműtartókat és a garázst is nézd át. A használható tárgyakat-ruhákat ajándékozd el valakinek vagy add oda a rászorulóknak.

A konyhában is érdemes ilyenkor átnézni a polcokat, kamrát, hűtőt. Ha romlott élelmiszert találsz, dobd ki! Ez jó alkalom arra is, hogy átnézd, hogy mit kell beszerezned a sütés-főzéshez még, ezekről írj listát.

6. Ezt a helyiséget hagyd a legvégére

Biztos te is nagy sütést-főzést tervezel, a konyha takarítása a nagy felforgás előtt nem tűnik logikus megoldásnak, hagyd hát utoljára! ( Kivétel, ha a sütikkel már hetekkel előre elkészültél :))

Mutatunk 5 helyet ahol hatékonyan bevethetőek a SanoD’or Nature Egészségbarát Tisztítószer Koncentrátumok a karácsonyi nagytakarítás során

 

1. Fényes, tiszta bútorokra fel!

Ugye téged is az őrületbe kerget, amikor portalanítás után néhány perccel, már olyan a bútorok felülete, mintha nem is takarítottál volna?

Próbáld ki a vízálló felületeken remekül működő SanoD’or Nature Brill-t.Ez az általános tisztítószer koncentrátum (és a termékcsalád többi tagja is) a hagyományos tisztítószerekhez képest, tovább megőrzi egy felület tisztaságát, emellett mivel vegyszermentes, bátran felviheted a bútorokra gumikesztyű nélkül is, nem fogja megmarni a bőrödet. Használd bátran a vízálló bútoraidon, felületeiden. Ideális pl. szekrények, polcok, asztalok, ajtókeretek letörlésére és tisztán tartására.

2. Le a vízkővel!

A fürdő rendben tartása sok háztartásban a legnagyobb „mumus”. Az állandó harc a vízkővel, sokunknak bosszúságot okoz. Minek stresszelnéd magad az ünnepek közeledtével, amikor végre megfelelő fegyvert is tarthatnál a kezedben?

SanoD’or Nature Shine Fürdőszoba Tisztító koncentrátumot bátran bevetheted a vizes helységekben és nem fogsz csalódni. Gyönyörű fényessé varázsolja a csapokat, a fürdőkádat és a csempét is. Ráadásul a wc-ben alkalmazva megszüntetheted a kellemetlen szagokat és a dugulást okozó lerakódásokat is, mivel a tisztítószer a csatornába kerülve is „tovább dolgozik”. Emellett ha fontosnak érzed a Földünk védelmét is, akkor nem kell attól sem tartanod, hogy a környezetbe kikerülve milyen károkat okozhat a szer, hiszen természetes eredetű és biológiailag lebomló összetevőket tartalmaz. Első használatkor vagy makacsabb vízkő esetén, használj picit töményebb oldatot a biztos siker érdekében, később a flakonon található hígítási útmutató segítségül szolgál a hatékony használathoz.

3. Tiszta padló, kórokozómentesen!

Szeretnél olyan tiszta padlót otthonodba, hogy vendégeid azt mondják, nálad akár a „földről is ennének”?

Akkor ezentúl a felmosáshoz használj SanoD’or Nature Floor Padlótisztító Koncentrátumot.

Segítségével gyönyörű fényes és egészséges padlót varázsolhatsz.

A tisztítószer nem jelent veszélyt az egészségre, így kifejezetten ajánljuk kisgyermekes családoknak, ahol a kicsik előszeretettel szeretik kúszva-mászva felfedezni a világot maguk körül. A tisztítószereinket koncentrátum formátumban palackoztuk, így roppant gazdaságos a használatuk. Elegendő csupán 20 ml (fél kupak) koncentrátumot adnod 10 liter vízhez, így a koncentrátumból összesen 500 liter tisztítószert tudsz előállítani. Jól hangzik nem de? 🙂

 

4. Sütés előtt, sütés után is tiszta konyha!

Ha karácsonyi sütés, akkor nagy kupi a konyhában. Egy kis cukormáz itt, egy kis csoki folt ott, a konyha nálad is kész csatatér ilyenkor? Az általános tisztítószerünket, bátran vesd be a konyhában is! Makacs foltok a munkapulton vagy a tűzhelyen? Használj, picit töményebb koncentrátumot! Vidd fel a tisztítószert a felületre, a legjobb eredmény eléréséért hagyd hatni néhány percig, majd töröld le. Ennyi az egész! 🙂 Az eredmény csillogó-villogó egészséges konyha.

5.  Kényes felületekre, is szuper megoldás

A legtöbb vegyszer hátránya, (amellett, hogy roppant veszélyesek az egészségre!) az, hogy bizonyos kényes felületeket nem tudunk velük megtisztítani, mert károsítaná azokat, a vegyszerekben található sav vagy lúg.

Mit teszünk ilyenkor? Beszerzünk speciális tisztítószereket, de ezek általában elég drágák, így nem túl pénztárcabarátok. Milyen jó is lenne, ha csupán 3 termékkel letudnánk fedni a teljes takarítást… Ha te is álmodoztál már hasonlókról, akkor ne keress tovább.

A SanoD’or Nature vegyszermentes termékei tökéletesen alkalmazhatóak az olyan speciális, kényes felületek takarítására is, amelyeket a vegyszerek csak károsítanának (pl. márvány és csiszolt kőpadlók, króm felületek).

 

 

+ 1 tipp: Végtelen sorban állás helyett, van egy jobb ötletünk…

December második hete van, de az üzletekben már teljes a káosz. Végeláthatatlan sorok, ideges emberek, leürült polcok várnak azokra, akik ilyenkor bemerészkednek vásárolni egy hiper- vagy szupermarketbe.  Mennyivel kényelmesebb megoldás otthonról rendelni, sorban állás nélkül. Ha elkerülnéd a felesleges idegeskedést és nem szeretsz hosszú percekig sorban állni, akkor rendelj webáruházunkból vagy gyere be irodánkba nyitva tartási időben 🙂

 

Egészséges Takarításra fel, karácsonykor is!

Ajándékozz Egészséget Karácsonyra!

www.sanodornature.hu

 

Karácsony után se feledkezz meg rólunk… valószínűleg szükséged lesz egy alapos takarításra 🙂